Foto/film oppdrag.

Utøvelse av fotografering og filming fra helikoptre krever en spesiell godkjenning av myndighetene og Forsvaret.  Slik godkjenning må følge med anbudsinvitasjonen, og skal bringes med i helikopteret når oppdraget utføres.

 Det vil være fornuftig å gjennomgå fotografens mål med turen før flygingen starter.  Dette bør inkludere ruten som skal flys, ønske om fotovinkler og settinger, høyder, værforbehold, og lignende.  Dette vil hjelpe flygeren med å possisjonere helikopteret for "blinkskudd".

 Foto/film foregår ofte med åpen eller fjernet dør.  Pass på at det ikke finnes løse gjenstander i kabinen, og at gjenstander i jakkelommer, skjerf, og lignende er sikret.  Fotografen bør kle seg godt.  Det kan bli kaldt å sitte i døråpningen over tid.  Avtal klare signaler med flygeren, siden det kan være vanskelig å forstå hverandre gjennom hodetelefonene med vind i mikrofonen. 

 Det brukes ofte en egen type sikkerhetssele for fotografer, slik at de kan bevege seg i kabinen.  Flygeren skal gi en orientering om slike seler slik at fotografen kan frigjøre seg ved behov.